Jövő nyáron már bevethetők lesznek a barcsi tartalékosok

Egy évük van arra a barcsi tartalékosoknak, hogy önkéntesként elvégezzék a 10 modulból ákkó képzést, és teljesen kiképzett tartalékosok legyenek, akik képesek őrzés védelmi feladatot végrehajtani, járőrözni és saját magukat megvédeni, hangzott el a barcsi kiképzés során.
 

Nevelős László alezredes, az előkészítő részleg, részlegvezetője a HÍD Televíziónak elmondta, a barcsi önkéntesek között vannak férfiak, nők, vannak 18 és 60 évesek, de megpróbálnak mindenkiből egységes katonát faragni, amennyire sikerül. Ebben a hozzáállásuk nagy szerepet játszik, de azzal Barcson nincs probléma. Tetszik nekik amit csinálnak, szeretik, érdekli őket. Itt olyan dolgokat tanulnak, amelyre eddig máshol nem volt lehetőségük.
Mint megtudtuk, Somogy megyében 8 járás van, összesen 800 fővel, vagyis 8 századdal kellene rendelkezniük, a létszám lassan töltődik. Somogy megyében most 300 főnél tartanak, egyelőre Barcs a legerősebb, de a többi járási század is kezdi utolérni. A kiképzett tartalékosok békeidőben árvízvédelmi feladatokba, őrzés-védelembe, katasztrófa védelmi feladatokba vonhatók be, valamint területzárás, kutatás terén nyújthatnak segítséget.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!