Jövő héten kezdik a karácsonyfák elszállítását

A karácsonyi időszakot követően, 2023. január 9. napjától, a közszolgáltatást végző Dél-Kom Nonprofit Kft. megkezdi a feleslegessé vált fenyőfák begyűjtését – tájékoztat a társaság. 

A gyűjtés január 31-ig az egyes településekhez, utcákhoz tartozó kommunális hulladék szállítási napokon, kapacitástól függően történik. Azonban január-február hónapokban a lakosági partnereknek lehetőséget biztosítanak a karácsonyfák hulladékudvarban történő leadására. A társaság felhívja a figyelmet arra, hogy fontos, hogy a fákat csupaszon, azaz a díszektől, karácsonyfatalptól, egyéb hulladékoktól – mint például szaloncukor, papír – mentesen kell kitenni a háztartási hulladékgyűjtő edények mellé, a hulladékszállító gépjárművel könnyen megközelíthető helyre. 
Továbbá kérik, hogy a másfél méteresnél nagyobb fenyőfákat kettévágva helyezzék ki, ezzel is elősegítve az elszállítást, ügyeljenek továbbá arra, hogy a kihelyezett fenyő a parkoló és forgalomban részt vevő autósokat, valamint a gyalogosokat ne akadályozza a közlekedésben.

Újrahasznosítás otthonunkban:

Az ágakat használhatjuk talajtakaráshoz. Vágjuk le a hosszú ágakat és takarjuk be velük például az évelő növények ágyásait. Ez különösen akkor hasznos, ha az évelők érzékenyek a fagyos időre.
Egy másik hasznos megoldás a kertben: tegyük bele az ágakat a mulcsba! Vágjuk kisebb darabokra az ágakat és szórjuk szét a kertben vagy az ágyások között. Nem csak a talaj lesz érte hálás, ahogy szép lassan lebomlanak a fenyőágak, a fa illatát is érezhetjük még egy kis ideig.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!