Jól sikerült a beléptetőrendszer indulása

Három hónapja kezdte meg működését, azóta ismerkednek vele az emberek, van, aki szimpatizál vele, de mindenki még nem szereti. Ez a Barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Központ beléptető rendszere.
 

Az elmúlt év egyik újdonsága volt Barcson, a Kistérségi Járóbetegellátó Központban és vele együtt 90 egészségügyi intézményben is 2023. október másodikán induló automata hívószámkiadó. Mint megtudtuk, a beléptetőrendszer jól működik, a betegek megszokták, szépen használják, igaz nem mindenki szereti. Az intézményvezető főorvos hozzátette, azért még mindig sok az időpont nélküli páciens, de ők is ellátásra kerülnek vagy időpontot kapnak. A szakdolgozóknak egyelőre nem biztosít könnyebbséget a rendszer, kettős előjegyzést kell vezetniük, saját informatika rendszerben is rögzítik a betegeket illetve az új JIR rendszerében is. Dr. Kisimre László hozzátette, ígéretet kaptak arra, hogy az adatbázisukat a jövőben összekapcsolják az új rendszerrel, és akkor a kettős előjegyzés megszűnhet.
A betegek figyelmét ismét felhívta az igazgató arra, hogy TAJ kártyára, személyigazolványra és lakcímkártyára minden esetben szükség lesz továbbra is.
A covid járvány óta már megszoktuk, megtanultuk, hogy minden szakrendelésre időpontot kell kérni, ez a hívószámadó és kijelző erre épül. Vagyis az első és legfontosabb az egyeztetett időpont. Akinek még nincs, az a betegfelvétel gombbal hívószámot kap a recepcióra, ahol, amikor sorra kerül, tud időpontot kérni, de továbbra is megteheti ezt bárki telefonon is. A röntgen, és a tüdőgondozó, vagyis a tüdőszűrés továbbra sem előjegyzésköteles, a laborba pedig továbbra is külön kell kérni időpontot.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!