Jó sonkához jó pálinka kell, mutatjuk az idei barcsi trendet

A jó és ízes pálinka is témát ad ma este a Híd Televízióban. Húsvét hétfőn vendégünk lesz mások mellett Tóth Tamás pálinkafőző is, aki legutóbb a IV. Pannónia Párlatversenyen ért el öt arany minősítést és két kategóriában a legjobbnak választották a pálinkáit.

Tóth Tamással a pálinkák gasztronómiában megváltozott szerepéről is beszélgettünk húsvéti különkiadásunkban. Megtudtuk: ma nem divat a „karcos” pálinka, már rég nem az alkoholfok az, ami igazán kedveltté teszi az italt. Tóth Tamás szerint régebben is csupán a hibák eltakarására volt jó a magas alkohol tartalom. Ma a jó pálinka már ételekhez is párosul, néhány kiválóság számára külön étlapot is alkot a magyar gasztronómia. A süteményekhez a gyümölcsös, könnyedebb italok illenek, úgy mint a kajszi-, vagy Irsai Olivér párlat, míg a hagyományos húsvéti húsételekhez (így a sokához) a kissé keményebb, fajsúlyosabb pálinkák passzolnak, úgy mint a szilva, törköly vagy épp a boróka párlat.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!