Javában folynak az egynapos műtétek Barcson

Megkezdődött három hónap után újra az egynapos sebészet működése Barcson és már altatásos műtéteket is végeznek. 9 urológiai, termoterápiai, 13 szemészeti, 5 nőgyógyászati műtét volt eddig az újraindulás óta, a következő hétre pedig 6 sebészeti és nőgyógyászati műtétet terveznek.

Ugyanakkor a várólista nem nagyon szaporodott, tekintve, hogy nem volt rendelés, nem volt beteg kiszűrés sem. Ugyanakkor az tény, hogy az előző évben ebben az időszakban 70 műtétet végeztek, ami most elmaradt. Viszont a műtéteket ott folytatták, ahol abbahagyták március közepén. Azokkal, akik vállalták, hogy ennyi idő után visszajönnek a szemészet és urológia területén, illetve újak is vállalták a műtétet, akiket most diagnosztizáltak.

Dr. Kisimre László, igazgató főorvos kérdésünkre elmondta, hogy „azt azért tudni kell, hogy nálunk nem volt nagy várólista, mi igyekeztünk egy hónapon belül minden tervezett műtétet elvégezni, úgyhogy ezért sem volt nagyobb felszaporodás a műtétekben”.  Tehát a műtétekre nem kell majd többet várni, mint korábban, viszont a szakrendeléseken valószínűleg megnövekedik majd a várakozási idő, főleg azért, mert kötelező az előjegyzés és óránként négy beteget látnak el.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!