Játékos ismerkedés várja a leendő Deákos elsősöket

Intézményesített formája nincs ugyan a Barcsi Deák Ferenc Sportiskolai Általános Iskolában az elsősök ismerkedésének, de a pedagógusok évek óta játékos formában találkoznak az új diákokkal és szüleikkel.

Benczéné Németh Bernadett az intézmény vezetője mondta el szerkesztőségünknek, hogy javában folynak az órarend összeállítások, és megkezdődtek a tankönyv csomagok összeállításai is, hisz minden tanuló névre szólóan kapja meg a tankönyveket. Sőt, a rászorulók, pályázati segítséggel ingyen tanszercsomagot is átvehetnek szeptember elsején.
Azt is megtudtuk, hogy a héten kezdődik az elsősök ismerkedése. Két első osztályuk indul, 25-25 fővel. A sportiskolai osztály tanulói ma a Dráva parton, kötetlen formában találkoznak, hogy már ismerősként kezdjék a tanítási évet. Az 1/a, a nyelvi osztály, hétfőn az intézményben egymással és az iskolával is ismerkedik. Itt is a vidámság és a játék kapja majd a főszerepet, no és az egymásra hangolódás. Ezek kiváló alkalmat nyújtanak arra, hogy a pedagógus-szülő-diák hármas személyes kapcsolat kialakulhasson. Arra is akad példa, hogy a szülők és a pedagógusok közösen díszítik ki a tantermet a gyerekek fogadására.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!