Japánokkal edzettek együtt

Nagyon különleges élményben volt részük a barcsi judós gyerekeknek, közös edzésen vettek részt a japán Óita város judósaival, igaz nem személyesen, hanem online.
 

A Barcsi Városi Sport Egyesület Judo szakosztályának vezető edzője, Janecsek László számolt be arról a szinte egyedülálló eseményről, mely a barcsi klub, és Kondo Fumiaki mester kapcsolatának köszönhető. Kondo Fumiaki 2004-2006 között tanított judót Barcson, a BVSE judósainak és a Széchenyi Ferenc gimnázium diákjainak. A barcsi kötődés, és a két edző barátsága megmaradt, így kidolgoztak egy közös edzésprogramot, melyre heteken keresztül készültek.
Az eseményen 8 és 13 év közötti judós gyerekek vettek részt, ahol megismerték egymás edzőtermét is, majd technikai elemek bemutatása következett. 
Először a japán judósok mutattak be dobás-előkészítő (uchikomi) gyakorlatokat, amit a barcsi gyerekek figyelhettek meg, majd csere történt a japán judósok nézték a barcsi gyerekek uchikomiját. Az edzés egy közös játékkal folytatódott melyben utánzó mozgással és hang segítségével különböző állatok neveit kellett kitalálni a két csapatnak. Az edzés kiváló hangulatban zajlott mindkét részről, így a kollektív elköszönés után a közös munka folytatásában állapodtak meg a felek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!