Januártól beadhatók a Leader pályázatok

2018. január elsejétől lehet beadni az idei Leader pályázatokat elektronikusan. Csak mikro vállalkozások számíthatnak támogatásra, és a tevékenység nem lehet mezőgazdasági jellegű, mert azokat más vidékfejlesztési alapokból támogatják. Egyébként előírás, hogy ami máshonnét kaphat támogatást, az a Leader programból nem, mondta el szerkesztőségünknek a Rinya Dráva Szövetség munkaszervezet vezetője. 

Szíjártó Attila hangsúlyozta, az idei évben is a ténylegesen kicsi, mikro vállalkozások kapnak főszerepet, mert azok nem tudnak megfelelni a magas bekerülési feltételeknek másutt. Itt a maximum 5 millió Ft, a legtöbb helyen a minimum limit ekkora összeg. A tevékenység azonban bármi lehet mezőgazdasági tevékenységen kívül, és lehet induló vállalkozás is. Mindez nem zárja ki az agrárvállalkozásokat, ugyanis ha valamilyen más, vagy új tevékenységvégzéshez kérnek támogatást. pl. ha az őstermelő feldolgozni akarja termékét, akkor pályázhat, de magának a terméknek az előállításra nem.
A vegyes forrású támogatás társfinanszírozásban valósul meg, 87%-t az EU, 13%-t a hazai, magyar költségvetés biztosítja, de természetesen a megvalósulás során a pályázó önrésszel is kell rendelkezzen. A teljes költség 30%-t kell biztosítani önerőből.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!