Ismeretátadással szerzett barátok

Mézeskalács készítés, nemezelés, csuhéfonás, makramé, gyöngyfűzés, papírfonás, hímzés, érmegyűjtés, quilling, vesszőfonás, tojásfestés, gyertyaöntés, csipkeverés és bútorfestés. Ezek azok az ősi mesterségek, vagy hobbi, illetve kézműves tevékenységek, melyek az idei őszön, szakkör tevékenységként indultak Somogy megyében, a Nemzeti Művelődési Intézet jóvoltából. Lovász Henriett, az intézet Somogy megyei igazgatója a Híd Televízió vendégeként elmondta, hogy nagyon aktív Barcs környéke, kilenc településen 20 szakkör indult.
 

A Nemzeti Művelődési Intézet célja, hogy tudásgyarapítás és ismeretátörökítés mellett közösségek is alakuljanak, vagy újra éledjenek a településeken. A tapasztalatok eddig nagyon pozitívak, valóban összehozza a közös tevékenység és sikerélmény a résztvevőket.
Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért 2022-ben indult környező szakkörök:
Barcs          - mézeskalács, tojásfestés, papírfonás, quilling
Péterhida     - papírfonás, csuhé,
Komlósd     - makramé, quilling, bútorfestés, mézeskalács
Babócsa      - gyöngyfűzés, makramé bútorfestés,
Bolhó          - makramé
Heresznye   - makramé, gyertyaöntés, nemezelés
Csokonyavisonta  - papírfonás
Bélavár       - makramé
Háromfa      - csuhé

A megyének más része nem ilyen aktív, egészen Csurgó, Segesd, Bárdudvarnok, Szigetvár településekig kell menni a következő szakkörökig. Viszont Kadarkúton indult három, és azok közül az éremgyűjtés csak itt található az egész megyében egyedüliként.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!