Interaktív színházi előadáson jártak a drávavölgyések

Egy drámapedagógiai pályázatnak köszönhetően a Dráva Völgye Középiskola 11. erdész osztálya november 29-én részt vehetett a Kerekasztal színház „Pusztai messiások” című előadásán, ahol ők maguk is beszállhattak a játékba, és egy-egy karakter megformálásával az eseményeket is alakíthatták. Az interaktív programot Hadtörténeti Múzeumban tett látogatás követte.

 

A Budapesten működő Kerekasztal Színházi Nevelési Központ 2018 szeptemberében írt ki pályázatot a 2018-as évadra általános és középiskolás osztályok számára színházi nevelési előadásokon való térítésmentes részvételre. A pályázat célja az volt, hogy a Kerekasztal Színház előadásai hozzáférhetővé váljanak olyan (pl. vidéki) közösségek számára is, melyek a diákok anyagi helyzete miatt nem tudnának részt venni ezeken a programokon.
A drávavölgyés diákok a „Pusztai messiások” című komplex színházi nevelési előadást látták, melyben négy ember élete fenekestül felfordul, amikor belép az életükbe egy nyugalmazott filozófia professzor. Saját életük felől mások élete felé fordulnak, ettől a naptól a segítés tölti ki a mindennapjaikat, de ez a segítés nem mindig a hagyományos eszközökkel történik. A Kerekasztal előadásának középpontjában a segítés és a társadalmi hasznosság kérdésköre állt. Ki nevezhető társadalmilag hasznosnak? Beleszólhatunk-e mások életébe? Milyen felelősséggel tartozunk embertársainkért, a környezetünkért, a társadalomért?
A program a Kerekasztal színész-drámatanár ösztöndíjasainak előadása volt. A játék során nemcsak ők játszottak a gyerekeknek, hanem – szerepeket kínálva – be is vonták őket a történetbe. Ennek célja az volt, hogy a gyerekek minél jobban megértsék azt a problémakört, amivel foglalkoztak.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!