Interaktív kiállításmegnyitó

Új tárlat nyílik az egykori Dráva Múzeumban. Holnaptól Szilágyi György alkotásai érhetők el. 2024. április 19-én, 16 órától, a megnyitón, a jelenlévők is kérdezhetik az amatőr festőt.

A Móricz Zsigmond Művelődési Központ Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhelye 2018-tól folyamatosan mutat be Barcson élő, vagy barcsi származású amatőr művészeket, és most a hagyományt kicsit kibővítve nyitnak a barcsi kötődésű művészek, amatőr alkotók fele is.

Szamonek Vera a kiállítóhely munkatársa szerkesztőségünknek elmondta, hogy ahogyan a barcsi művészek kiállításakor is számtalan alkalom adódik a művekkel, az alkotási folyamattal, az alkalmazott technikákkal kapcsolatos párbeszédre, úgy szeretnék, ha a távolabbról hozzánk „érkező” amatőrök esetében is hasonlóan gyümölcsöző diskurzus alakulna ki a megnyitó alkalmával. Ezért mindenkit szeretettel várnak 2024. április 19-én, pénteken, 16 órára a kiállítóhelyre.

Ezúttal Szilágyi György utóbbi 5-6 évben keletkezett alkotásai lesznek láthatók,. A festmények egy része realisztikus tájábrázolás, másik része viszont az álmok és az olvasmányélmények által inspirált képek, egészen sokféle, olykor teljesen eltérő stílusban megteremtett érzelem- és gondolatvilág.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!