Indulnak a szelektív gyűjtőhetek

Már megjelentek az első lom-kupacok az házak előtt, pedig a jövő héten még csak a zöldhulladékot szállítják el a barcsi portáktól. A lim-lom hét csak a következő lesz. Április 8-án indul a zöldhulladék, és április 15-én, a lom-mentesítés Barcson.
 

A Dél-Kom Nonprofit Kft tájékoztatója szerint a zöld hulladékot az adott napon reggel 6 óráig kell kihelyezni a gyűjtőjárat számára, de amennyiben a zöld hulladék közé kommunális jellegű anyag kerül, a közszolgáltatónak a kihelyezett növényi részeket nem áll módjában elszállítani. A zöldhulladékot az ingatlanok előtti közterületre oly módon kell kihelyezni, hogy az a jármű és gyalogosforgalmat ne akadályozza, a zöldterületeket és a növényzetet ne károsítsa, ne járjon baleset vagy károkozás veszélyének előidézésével, valamint a begyűjtő szállítóeszköz által jól megközelíthető legyen.
A gyűjtés kiterjed max. 5 cm átmérőjű és 1 méter hosszú ágak, nyesedékek kötegeire, valamint a műanyag zsákba helyezett fűkaszálékra, falombra. A kötegelésre kizárólag lebomló zsineg használható, a műanyag és fém drót nem megengedett. A szóródó anyagokat (fűkaszálékot, virágot, falevelet és egyéb apró zöldhulladékot) ép és zárt zsákokban kérik kihelyezni. A zsák megrakodása, terhelése alkalmazkodjon a zsák vastagságához, súlya a 20 kg-ot ne haladja meg. A megjelölt napokon kizárólag a kertekben, udvarokban, konyhában keletkező növényi szerves hulladékok elszállítása történik.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

"Boldog vagyok, de egyedül nem BOLDOGulok"- szakszolgálati hét a barcsi tagintézményben

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!