Indulnak a szakkörök

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, az elmúlt évi sikerén felbuzdulva a Nemzeti Művelődési Intézet erre az őszre is meghirdette a Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért Szakkörök Kárpát-medence szerte elnevezésű programját. A csatlakozók között több térségi település mellett Barcs is ott szerepel.
 

A Nemzeti Művelődési Intézet felhívása keretében egy-egy ötfős szakkör alapanyagaira és eszközeire adhattak le előjelentkezést a közművelődési feladatellátók. Az ötfős szakkörök október, illetve november hónapban indíthatók. Az idei évben a Móricz Zsigmond Művelődési Központban, az Antal Terézia és az Ürmös István faluházakban is indulnak foglalkozások.
Veszner Ádámné, a művelődési központ igazgatója szerkesztőségünknek elmondta, hogy Somogytarnócán a papírfonással ismerkednek a résztvevők, Drávaszentesen mézeskalács díszítés és tojásfestés szerepel a programban, a barcsi művelődési házban pedig az un. quilling technikát sajátíthatják el a résztvevők. Itt vékony papírcsíkok csavarásával hozhatnak létre különböző mintákat az alkotók. Mint megtudtuk, hamarosan gyöngyfűzésre is lehet nevezni, ugyanis az ehhez szükséges tudást, és szakmai jártasságot egy most futó tanfolyamon Veszner Ádámné szerzi meg, és az ő vezetésével indulhat majd a következő körben a gyöngyfűzés.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Aktív iskola - Egészséges táplálkozás hete

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!