Indul a két évesek nyelvi fejlettség vizsgálata

KOFA 3 néven nyelvi fejlettség vizsgálatot végeznek az október 31-ig 2. életévüket betöltött gyermekek körében. Többek között ez is témája lesz a vasárnapi Kopogtatónak.

Nem nő az oktató-nevelő intézményekbe kerülő gyermekek száma, de a logopédiai eseteké igen, mondta el a Barcsmédia vendégeként a Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Barcsi Tagintézménye vezető helyettese. Van olyan csoport, ahol a11 főből 10 beszédhibás. Rudán Bernadett a vasárnapi Kopogtatóban beszél a beiskolázást előkészítő májusi szűrésekről, majd az azokat ősszel követő vizsgálatokról, és itt hangzott el, hogy már a két éveseknél kell kezdeni a szűrést az igazi eredményekért. Első körben csak a szülők töltenek ki egy kérdőívet, majd a válaszok alapján kerülnek be a programba azok, akiknek korai logopédiai segítségre van szükségük.

„ A 0-3 éves kor nagyon meghatározó a beszéd szempontjából és a nyelvi fejlettség szempontjából, tehát rendkívül sokat kellene mesélni a gyermekeknek, rendkívül sokat kellene kommunikálni a gyermekekkel, és lehetőség szerint a televíziót csak mértékkel.”

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!