Indul a kéményseprés időszaka, érdemes figyelni

Vége a fűtési szezonnak, eljött a kémények felülvizsgálatának az ideje. A családi házaknál az ellenőrzés – ha nincs gazdálkodó szervezet bejelentve -, nem kötelező, de ajánlott. Ha elmarad, lakástűz esetén vitára adhat alapot a kárrendezés során.

Mint ismeretes, 2018. január elsejétől azokba n a családi házakban, ahová nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet, nem kötelező a kéményseprés. Ingyenes a szolgáltatás, de időpontot kell egyeztetni. Vagyis, nem jönnek automatikusan házhoz, akkor érkezik a szakember, amikorra időpontot foglalunk.
Az idei évtől az önkormányzati lakások bérlői számára is ingyenes a kéményseprés – a szabályozás tavaly év végi módosításáig az érintetteknek kötelezően meg kellett rendelni az ellenőrzést, tisztítást, a munka díját pedig ki kellett fizetniük. Célszerű a karbantartásokat már most elvégeztetni, hogy ne az utolsó pillanatra, a fűtési szezon kezdetére maradjon. A vizsgálatról tanúsítvány készül, amelyen feltüntetik az utolsó műszaki vizsgálat évét, valamint az ellenőrzés során elvégzett műszeres mérések eredményét.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!