Időseket is érint a NET függőség

Május a mentális egészség hónapja, ennek apropóján szervezett tájékoztató előadást a Barcsi Szív Egyesület. Itt hangzott el, hogy a NET függőség ugyanúgy okoz problémát az időseknél, mint a fiatalabb korosztálynál.

A Nagyatádi Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével kaptak tájékoztatást a rendezvény vendégei, többek között az internet előnyei mellett jelentkező hátrányokról is. Elhangzott, hogy időseket ugyan úgy beszippantja a "háló", mint a fiatalokat. Az iskolákban sok esetben találkozni fáradt fiatalokkal, akik éjszakánként a TikTok-ot pörgeti vagy felkészületlen diákokkal, akik napközben rabjai a NET-nek.

A NET függőség mellett szó volt az idősek átveréséről, az internetes csalásokról is. Kitértek a program során arra, hogy lehet ez ellen védekezni, és arra is, hogy mit tehetnék a nagyszülők pl. az unokák, vagy gyermekeik függősége esetén. Elhangzott továbbá, hogy sajnos egyre gyakoribb probléma a gyógyszer függőség, korosztálytól függetlenül és hogy párkapcsolati függőség okán is egyre többen keresnek fel szakembert segítségért.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!