Időben jelzett a szén-monoxid-érzékelő

Huszonkét esetben volt szükség a somogyi tűzoltók beavatkozására a hétvégén. Öt tűzesethez és tizenhét műszaki mentéshez riasztották az egységeket.

Két autó ütközött péntek reggel Fonyódon, a Szent István utcában. A műszaki mentést a balatonboglári önkormányzati tűzoltók végezték. Az eset során senki sem sérült meg.

Kaposváron, a Kossuth Lajos és a Damjanich utca kereszteződésében is összeütközött két gépkocsi. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekben összesen öten utaztak. A mentők két sérültet szállítottak kórházba.

Egy háromszobás családi ház valamennyi hálójában bejelzett a szén-monoxid-érzékelő pénteken, Babócsán. A lakók kinyitották az ablakokat és elhagyták az ingatlant a barcsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt, senkinek sem esett baja. Az egység rekonstruálta az esetet, működésbe hozták a gáztűzhelyt, az előszobában egy fatüzelésű kályhával fűtöttek, továbbá a szobákban konvektorok üzemeltek. A lakás jól záródó nyílászárókkal rendelkezik, azonban a légutánpótlást biztosító szerelvényeket nem építettek be. Ezért a kéményseprő felhívta a tulajdonos figyelmét arra, hogy gondoskodjanak az épületgépész által méretezett szellőzők beépítéséről.

Néhány órával később egy barcsi lakóház fürdőszobájában is bejelzett a szén-monoxid-érzékelő. A város hivatásos tűzoltói átvizsgálták az épületet, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat méréseket végzett, és a fürdőben nagyon magas szén-monoxid-koncentrációt mértek, ezért felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a gázkazánt addig ne használja, amíg azt szakemberrel nem ellenőriztette. A lakók a fűtést ideiglenesen más módon is meg tudják oldani, így nem kellett elhagyniuk otthonukat.

Forrás: Katasztrófavédelem 
Fotó: Barcs HTP

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Aktív iskola - Egészséges táplálkozás hete

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!