Idén már online is be lehet iratkozni az általános iskolákba

Nem csak az oktatás, hanem az iskolai ügyintézés is online formában zajlik több területen. Ezzel nem csak a diákok, hanem a szülők is szembesülnek a következő napokban.

Már a beiratkozáshoz sem szükséges a személyes jelenlét. Horváth Edit, az Arany János Általános Iskola intézményvezetője kérdésünkre elmondta: „A beíratások most szinte kizárólag a E-Kréta rendszerre kell, hogy korlátozódjanak, ez a kérés felénk is, és mi is ezt szeretnénk a szülőktől kérni.” A „jól használható tudás” a mottója és a mozgatórugója az Arany János Általános Iskolának a tanterv kidolgozása során, pedagógiai programjuk megformálásában ez a fő vezérvonal. Próbálnak az iskolai korlátok ellenére is információt adni a szülőknek, így közösségi oldalukon az induló első osztályok tanítói is bemutatkoznak. 

Benczéné Németh Bernadett, a Deák Ferenc Általános Iskola intézményvezetője a beíratással kapcsolatban elmondta: A járvánnyal kapcsolatosan is, de már korábban is voltak változások az első osztályosok beiskolázásával kapcsolatban. Az elmúlt év végén kiderült, hogy 2020-21-es tanévtől kezdődően minden 6. életévét betöltött kisgyereknek iskolába kell járnia. Ez alól csak kivételes helyzetben ad felmentést az oktatási hivatal, a hozzájuk benyújtott kérvények alapján. A Deákban szeptemberben sportiskolai osztály is indult, az ide jelentkezőknél a felméréseket már korábban elvégezték a pedagógusok.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!