Hungarikum versenyre készülnek újra az Arany diákjai

Az idei évben ismételten meghirdette a Lakiteleki Népfőiskola a Kárpát-medencei vetélkedőjét,  a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával és az idei évben is indultak barcsi diákok.
 

A verseny célja a hungarikum mozgalom népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése. A tavalyi sikeres szereplés után az idén is jelentkeztek rá az Arany János Általános Iskolából. Két csapat, a tavaly döntős Ízőrzők, most Hagyományőrzők néven (Léránt Anna, Kájzer Kira, Nuszpl Panna) a másik, a Gyémánt nyolcas (Szilágyi Ágoston, Lempel Lujza, Litter Júlia).  
Az első fordulón minkét csapat sikeresen szerepelt, egy 25 kérdésből álló feladatlapot kellett kitölteniük. A második körben választaniuk kellett egy települést, melyet természeti értékei, épített örökségei, jellegzetességei vagy épp hagyományőrző közösségei révén kellett bemutatni, és egy választott tájegységet is, melyre méltán lehetnek büszkék az ott élők. A prezentációkhoz terepmunkára kellett menni, fotókat készíteni és saját gyűjtésű ismereteket használni. A versenyzők tájékoztatása szerint, a Hagyományőrző csapat településnek Kaposmérőt választotta, tájegységnek pedig a Közép-Dráva-völgy bemutatásával készültek, ahol Vértes György szerzeményével, Barcs város dalával színesítik bemutatójukat.  A Gyémánt nyolcasok Pécs városát és annak értékeit kutatták, valamint a Balaton medence középtájegységét mutatják be. A kitartó terepmunka után, mindkét csapat leadta a prezentációját, most már csak izgalom maradt az eredményhirdetésig, hogy vajon lesz-e idén is Aranyos csapat a döntőben Lakiteleken.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!