Hogyan tanuljunk online? Hogyan viselje el egymást szülő és gyermek?

A különböző tanulási technikák, a tanulásmódszertan is szóba került hétvégén a Dráva Hullám Kopogtató című műsorában. A műsor vendége a családi magazinban Tóth Diána volt, a Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Barcsi Tagintézményének viselkedés elemzője.

Sándor Máté ezúttal az online oktatás hatásait elemezte a szakemberrel, hisz odahaza kisebb a kontroll és nagyobb a csábítás, így gyakoribb a figyelemvesztés. Milyen módszerekkel lehet elérni, hogy jobban figyeljenek a gyerekek az online órákon, hogy ne vonja el semmi a figyelmüket?
Tóth Diána beszélt arról is, hogy a tanulás nehézségein túl a bezártság is gondot okozhat, melynek lelki vonatkozásai is lehetnek. A Kopogtatóban elhangzott, hogy kikre hat rosszabbul, és kik viselik jobban az otthoni egyedüllétet. A szülők is kapnak tanácsokat. pl. mire figyeljenek, hova fordulhatnak segítségért, ha szerintük gondja van a csemetéjüknek. Arra is figyelmeztetik mind a két felet,  hogy a szülő - tinédzser összezártság következtében is jöhetnek elő konfliktusok, melyeket szintén kezelni kell. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!