Hóesés: Barcson is menteniük kellett a tűzoltóknak

Kilenc esetben riasztották a somogyi tűzoltókat főként árokba csúszott és karambolozott gépkocsik mentéséhez a havazás kezdete óta. Péntek délután Barcson ütközött össze két gépkocsi, majd az esti órákban a város külterületén hajtott árokba egy autó, amelyek mentését a dél-somogyi város hivatásos tűzoltói végezték.

A KÖTÉL Egyesület egy árokba csúszott kisteherautó vezetőjének segítettek az éjszakai órákban. Szombat kora reggel Berzencén hajtott villanyoszlopnak egy személygépkocsi, Sántoson és Csokonyavisontán szintén árokban landolt egy-egy autó, s tűzoltói segítséggel tudták csak folytatni útjukat.  Kaposmérő és Bárdudvarnok között személyautónak ütközött egy kamion a délelőtti órákban. Az ütközést elkerülve két másik gépkocsi árokba hajtott. Az eset során senki sem sérült meg, a kamion által megrongált jármű egyik utasát, egy állapotos nőt azonban a mentők megfigyelésre kórházba szállítottak. A tűzoltók áramtalanították az autókat.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra kéri az autósokat, hogy:

·         csak a téli közlekedésre alkalmas járművel induljanak útnak,

·         tankoljanak a szokásosnál többet,

·         készüljenek úgy, hogy egy elakadás se okozzon meglepetést,

·         legyen feltöltve a mobiltelefonjuk,

·         helyezzenek el az autóban plusz kabátot, takarót,

·         legyen a gépkocsiban némi étel, ital,

·         tervezzék meg az utazást mielőtt elindulnak, tájékozódjanak az út- és meteorológiai viszonyokról (met.hu, utinform.hu),

·        használják a katasztrófavédelem VÉSZ alkalmazását!

(a fotón a kaposmérői baleset szerepel)

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2020. február 17.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!