Hétfőn kezdődik a barcsi gimnazisták kollégiumi beköltözése

A tanévkezdésre ugyan nem ért véget a Széchényi Ferenc Gimnázium kollégiumának felújítása, de szakaszosan megindul a diákok elhelyezése a Dráva Völgye Középiskola segítségével.
 

A gimnázium igazgatója arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy hétfőn a társintézményben 43 fő foglalhatja el ideiglenes szálláshelyét, szerdán pedig újabb 45 fő, ők már a gimnáziumi kollégiumban kapnak helyet.
Csokor Réka elmondta, miután a kivitelező jelezte, hogy nem készül el szeptember elsejére, a vidéki tanulók elhelyezéséhez a Kaposvári SZC Dráva Völgye Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiuma segítségét kérték. Ők 20 fiút tudnak elhelyezni Középrigócon, és 23 lányt a barcsi kollégiumban. Az érintett tanulók hétfőn költözhetnek be. A Széchényi Ferenc Gimnázium kollégiumának első szintjét a jövő héten adják át, készen, takarítást követően, így oda szerdán 45 lakó érkezhet. A következő két szint, ahogy elkészül, úgy töltik fel diákokkal. A későn beköltözők addig vállalták a bejárást.
Csokor Réka elmondta nagyon hálásak a kapott lehetőségért, nem gondolták, hogy elhúzódik a munka, de mindenképp muszáj volt belevágni a felújításba, mert nagy szükség volt a villanyvezeték hálózat cseréjére. A beruházás 56 millió forintból valósul meg.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!