Heteken belül megkezdődhet a drávaszentesi állatbemutató fejlesztése

Két évnyi előkészület után megkezdődhet az idei év tavaszán a DDNP drávaszentesi bemutató központjában az állatbemutató és állattartó telep fejlesztése, hangzott el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Mindez a természetvédelmi beruházásokat támogató KEHOP pályázati csomagnak köszönhető.

A barcsi beruházás két részből áll, egyrészt a közönséget szolgáló bemutató fejlesztés, melynek során javulnak a körülmények, másrészt a gazdálkodáshoz csatlakozó épületek fejlesztése, itt féltetőt kapnának a szürkemarhák, gépszínt a mezőgazdasági gépek, és szociális helységet az ott dolgozók.

Horváth Zoltán tájegységvezető, DDNP, Barcs

„ Azt kell tudni erről az állatbemutatóról és állattartó telepről, hogy gyakorlatilag majdnem önerőből hozta létre a nemzeti park 17 évvel ezelőtt és ez azért meglátszik most már a telepen. Tudjuk, az elmúlt évek időjárása, a rendkívül sok csapadék elég sok problémát okozott itt nekünk a gazdálkodásban és a bemutatásban is, ezért azt szeretnénk mindenképp, hogy burkolt utak legyenek, ahol a látogatók közlekednek az térkővel  legyen lefedve, a bemutatókat pedig megfelelő anyaggal burkolnánk, ezeknek a tisztán tartása, bemutathatósága, az állatoknak a kényelmi szempontjai és a turisták szempontjai kerülnének előtérbe.” Így az itt dolgozók munkakörülményeinek minősége és az itt élő állatok élet minősége is javulna, nőne az eszközök élettartama, ami kevesebb technikai problémát és kevesebb költséget jelent.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!