Hazaértek a gyógynövények után kutató középiskolások

 A KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium diákjainak egy csoportja Olaszországba utazott, hogy tanulmányozza az ottani gyógynövényeket és azok felhasználását. Sok esetben ezek fűszernövényként kapnak helyet a konyhákban.

Az utazásra és a kutatásra az Erasmus program keretében nyílt lehetőség. 10 barcsi tanuló novemberben fogadott 10-10 olasz és török diákot, akik akkor, itt nálunk, a magyar gyógynövényekkel ismerkedtek. Ennek folytatásaként találkoztak a program résztvevői most Olaszországban. Gyógynövények titkai - olasz gyógynövények a konyhában címmel kérdezéses kutatást végeztek járókelők és éttermi dolgozók bevonásával arról, hogy hol, milyen gyógynövényeket használnak és mire? Jártak egy gyógynövényeket és fűszernövényeket termesztő biofarmon is, összességében 10 gyógynövényt ismertek meg közelebbről, melyek gyakorlatilag fűszerek is egyben, mint pl. a rozmaring, mályva, tárkony, kakukkfű, bazsalikom, vagy épp az oregánó.  Riklikné Földvári Anna, projektvezető kísérő tanár megkeresésünkre elmondta, a 30 diák vegyes csoportokat alkotva tipikus olasz ételeket is készített egy-egy kiválasztott gyógynövény/fűszer felhasználásával, tradicionális olasz recept alapján, de a DVK-s diákok ráadásként meghívták társaikat egy bazsalikomos paradicsomlevesre is. A folytatás májusban lesz. Tervek szerint Törökországban zárul majd a közös program.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!