Határtalan szlovákiai deákos utazás

Szlovákiában jártak november utolsó hetében a Deák Ferenc Általános Iskola diákjai. A Határtalanul! programnak köszönhetően a 7. évfolyam 40 diákja utazhatott magyar lakta szlovákiai településekre.
 

2019. augusztusában kapott értesítést az intézmény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-től, hogy nyert a Határtalanul! pályázatuk. A program keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával ingyenes kiránduláson vehetnek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szerezhetnek a külhoni magyarságról. A célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, elmélyítése.
2019. november 25-29. között a deákos diákok felfedezhették a Felvidék természeti és történelmi kincseit. Ez idő alatt megismerhették a magyarlakta területek közül Somosvár, Fülek, Rozsnyó és Szepesváralja gyönyörű várait, sétáltak Lőcsén és Késmárkon, túráztak a Magas Tátrában, barangoltak a Domicai cseppkőbarlangban és megnézték a betléri Andrássy kastélyt is. Kassa nevezetességeit először QR kódok megfejtésével fedezték fel, majd a Szent Erzsébet- székesegyház tornyából is gyönyörködtek bennük.
A program azonban a hazaérkezéssel nem ért véget. A következendő napokban a diákok élménybeszámolókat készítenek és a 6. évfolyamos társaik számára kedvcsináló prezentációkat tartanak majd.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!