Határellenőrzés helyett átszervezés

Átszervezés kezdődött a Magyar Rendőrségnél, miután Horvátország az Európai Unió tagja lett, és átvette az unió külső határa szerepét, és feladatait Magyarországtól.
 

Szilveszter éjfél óta Horvátország is tagja a schengeni övezetnek, így a horvát-magyar határátkelőket mostantól megállás és ellenőrzés nélkül vehetik igénybe az utazók – írta több hírportál mellett a hirado.hu is. Ez a somogyi szakaszra, a barcsi határátkelőre is érvényes.
Az ünnepélyes pillanatokban, a magyar-horvát határátkelőknél, pl. Letenye-Muracsány határátkelőnél is, amikor a horvát és a magyar sorompót egyszerre emelték fel a két ország képviselői, elhangzott, hogy Horvátország Európai Unióhoz való csatlakozása új együttműködési lehetőséget jelent a két félnek. Ugyanakkor azt is jelenti, hogy a határátlépők ellenőrzését végző embereknek megszűnt a feladata, munkaköre, az ő tovább foglalkoztatásuk is új lehetőségeket jelent, de lehet, hogy sok esetben problémát. Ez is érvényes a barcsi rendőrökre is. A munkaügyi tárgyalások itt is megkezdődtek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!