Harsona hangverseny Barcson

Harsona hangversennyel színesítette Barcson kulturális életét a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete. Az esemény, az intézet regionális kamarakoncert-sorozatának része volt, mely  Somogy-, Tolna-, Baranya- és Zala-megye kis és nagyvárosaiban, összesen 15 helyszínre visz kiváló művészi produkciókat.
 

A 2017 tavaszán indított program célja, hogy a régió zenebarátait és jövőbeli zenebarátait olyan rendkívüli produkciókkal ismertesse meg, melyre a város kiemelkedő zenei kínálata mellett is ritkábban nyílik lehetőség.
Ezúttal Farkas István Péter, Liszt díjas harsona művész volt az est házigazdája, aki bemutatta  a hangszer történetét, elmondta hogy a rézfúvós hangszerek közül a harsona volt az első, mely a teljes 12 fokú skálát megtudta szólaltatni a tolókájának köszönhetően.  Épp ezért, igen gazdag a harsonára íródott kamara irodalom. Ebből az est folyamán felcsendült toronyzene, induló, nászinduló, bolero, de megszólalt a Songs for Japán című mű is, mely a 2011-es földrengés és szökőár tiszteletére íródott jótékonysági céllal.
A harsona kvartett vezetője, Farkas István Péter ismerősként érkezett Barcsra, hisz az egykori nemzetközi rézfúvós találkozók állandó vendége volt. E kapcsán elmondta, szívesen gondol vissza arra az időszakra, amikor Barcs a rézfúvós élet európai központja volt.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!