Hangszerkiállítás a barcsi könyvtárban

Új kiállítás nyílt hétfőn Barcson, ezúttal a Városi Könyvtárban. Az „Öt kontinens öt évezredének” címet viselő tárlat, hangszereket mutat be. Nem szokványos hangszereket.

A barcsi Városi Könyvtár kiállítása Kovács Gábor hangszerkészítőnek köszönhető, aki mint előadó már bemutatkozott az intézményben, most azonban egy igazán érdekes kiállításon tárja elénk hangszerek sokaságát. A kiállítás érdekessége, hogy nem csak klasszikus értelembe vett hangszereket láthatunk, hanem olyan egyszerű használati tárgyakat is, melyekről nem is gondolnánk, hogy bárkinek eszébe juthat hangot kicsalogatni belőlük. Ilyen hangszer a teáskannából készült mandolin, a fakanál gitár vagy a szívószálakból készült „szájorgona”. A hangszerek között olyan saját készítésű hangszerek is vannak, melyek teljes mértékben újrahasznosított anyagból készültek, mint például a pet palackból készült köcsögduda.
Kovács Gábor szekszárdi születésű, és mint az előadásiban is hallhatjuk, már gyermekkorában elvarázsolta őt a zene. Gyermekként elleste a nagyobbaktól, hogyan készíthet magának egyszerű hangszereket nádból, tökszárból, dióból vagy bürökből. Mint megtudtuk, Gábor kihívást lát minden háztartásban fellelhető tárgyban, mert bármily meglepő a kiállított tárgyak között, mint hangszer, szerepel a közönséges biciklipumpa és a poroló is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!