Hamarosan kóstolhatjuk az első dombói sört

Megtörtént az első sörfőzés Kastélyosdombón, amit két hetes érlelés után a napokban lehet majd először megkóstolni, de a teljes leerjedéshez három hét szükséges kb, ennyire időre van szüksége az élesztőnek, hogy kidolgozza magát a sörben és fogyaszthatóvá váljon. A kastélyosdombói sör, teljes egészében helyi komlóból készült.
 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az idei komlószüret alkalmával tájékoztatták az érdeklődőket arról, hogy nyomon követhetővé vált a komló útja a termesztéstől a feldolgozásig. A szárító torony 20 hektár termését képes feldolgozni, így a kapacitással nem lesz gond, és a növény egy része helyben jut el a sörkészítésig, a helyi sörfőzdének köszönhetően egészen a végtermékig.
Jankovics Sándor, birtokgazda a HÍD Televíziónak elmondta, az irány a klasszikus ivósör készítése. Az átutazó és kerékpáros forgalom magas, ezért nem a magas alkoholfok elérése a cél, hanem, hogy felfrissítse az utazókat. Láger irányzatú sörről van szó, melyet csak hordóba töltenek és helyben csapolnak, a sörfőzdénél a büfében. Most már hamarosan.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Aktív iskola - Egészséges táplálkozás hete

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!