Hamarosan indul a sportcsarnok újabb fejlesztése

Hat önkormányzati ingatlan működési költségei csökkennek abból a mintegy 370 millió forintos területfejlesztési forrásból, melyet energetikai pályázaton nyert el Barcs városa. Tíz nap múlva lehet szerződést kötni, aztán elindulhat a Deák sportcsarnok beruházása is - hangzott el a projekt szerdai nyitórendezvényén. 

Tegnap délután érkezett a kormányzati szintről a jó hír, hogy elfogadták a közbeszerzést, így tíz nap múlva lehet szerződést kötni a nyertes kaposvári vállalkozással és elindulhat többek között sportcsarnok beruházás is. Emellett a Kistérségi Járóbeteg Ellátó Központ, a Bajcsy-Zsillinszky u 72. alatti orvosi rendelő, az önkormányzat hivatal, a Roma Közösségi ház és a Könyvtár épülete is fotó oltári kis napelemes rendszerrel lesz felszerelve, mellyel jelentős megtakarítást ér el a város. Korábban 172 millió forint egyedi kormányzati támogatás segítségével elkezdődött a sportcsarnok felújítása, ami most az összesen 370 milliós - hat épületre vonatkozó- energetikai pályázatnak köszönhetően még jobb körülményeket teremt a sportolni vágyóknak. Célunk, hogy minél olcsóbban működjenek intézményeink - fogalmazott Koós Csaba polgármester.

Biró Norbert köszöntőjében kiemelte: Barcs a legsikeresebb somogyi település területfejlesztési források tekintetében, ugyanis 5,6 milliárd forintot nyert eddig a város. Megemlítette a Vármegyeháza felújítását, mely szintén az energia költségek csökkenését eredményezte, ezért is különösen fontos az intézményeknél az ilyen jellegű beruházás. A Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke elmondta: csak nevében uniós pályázat a TOP Plusz, de nem érkezik Brüsszelből forrás, azonban a kormány nem hagyja magára a vidéket, megelőlegezi ezeket a fejlesztési forrásokat. Ennek köszönhetően fejlődhet tovább Barcs és Somogy is. Megemlítette a közelgő választást, kiemelve, hogy csak a Fidesszel épülhetnek békében tovább Somogy települései.

Szászfalvi László beszédében hangsúlyozta: valamennyi forrást tekintve az elmúlt öt évben több mint 6,5 milliárd forint érkezett Barcsra kifejezetten a város és intézményei fejlesztésére. A nehéz időkben, a COVID és a válság, valamint a háború idején is folytatódtak a fejlesztések, érkeztek a források a városba. A sportcsarnokot említve elmondta, hogy az előző támogatással együtt összesen 360 milliót fordíthatnak a sportcsarnok fejlesztésére. Beszéde végén a jövővel kapcsolatban megjegyezte: célunk ebben az együtt gondolkodásban, együttműködésben békében építeni tovább a várost, ahol ezek a beruházások nem betonról és tégláról, hanem az itt elő emberekről szólnak. Majd arra kérte Biró Norbertet, támogassa tovább Barcsot.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!