Halloween idézés Csokonyavisontán

A kultúrák és a hagyományok egymás mellett élését bizonyítja több települési köztéren, vagy magánterületen létrehozott alkotás is. Csokonyavisontán a Vajda köz eleveníti meg Halloween hangulatát.

A szüreti mulatságra készült települési díszlethez kapott szalmabálák újrahasznosításának gondolatával indult, majd a multikulturális hagyományőrzés jegyében megálmodottak alapján készült hétfőn délelőtt a település újabb látványossága. Mészáros Mónika ötletgazdát ezúttal is támogatta egy csapat szorgos anyuka, érkeztek gyerekek segítségként, sőt a barcsi Verőczi Eszter is megajándékozta őket egy-egy táblával.
A Vajda köz tulajdonosának beleegyezésével létrehozott meglepetés jó pár autóst késztett már megállásra, megfordulásra, de érkeztek fotózkodni már Nagyatádról, Bélavárról, Bolhóról, Babócsáról, sőt még Segesdről is. Mint mondták, ez az alkotás csalta őket erre a környékre. Mészáros Mónika beszámolt arról is, hogy osztrák és horvát csodálójuk is akadt, és az átmenőforgalom részesei közül is többen megállnak náluk. Mint fogalmazott, a helybelieket megosztotta az ötlet, de szerencsére többen vannak a támogatók, akik szerint megférnek egymás mellett a hagyományok, szokások, melyeknek begyűrűzése megakadályozhatatlan. A külső, hullámszerű hatások, szokások fokozatos terjedése már évekkel ezelőtt megkezdődött, azokat sorra veszik át kisebb-nagyobb közösségek, sőt még oktatási, nevelési intézmények is. Elképzelhető pl., hogy ebben az évben, Csokonyavisontán, október 31-én este, jelmezbe öltözött alakok indulnak útra csokit gyűjteni a faluban.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!