A halételek dominálnak az idei karácsonyi menüsorban
Új technológiák bevezetésével lehet nagyot mutatni az idei karácsonyi menüsorban, de alapreceptek felturbózásával is lehet meglepetést okozni az ünnepi asztalnál. Csányi Jenő, a barcsi szárzamású chef a Híd Televízió Különös Karácsony című műsorában adott tippeket és tanácsokat a barcsi háziasszonyoknak a karácsonyi menüsor összeállításában.
A chef azt is elmondta, az elmúlt években egyre nagyobb szerepet kapnak a halételek az ünnepi menü összeállításában, és már nem csak a hagyományos receptek alapanyagaként szolgáló ponty, vagy harcsa, hanem a lazac, a pisztráng, a szürke harcsa vagy akár az afrikai harcsa is beépíthető az ünnepi fogások közé. Hozzátette: szerencsére már a krumplipürén is túl tudott kicsit lépni a magyar, és új köretek is megjelentek a menü összeállításában, mint a párolt zöldségek és az édesburgonya, és ezeknek különféle technikával elkészített változatai. Csányi Jenő elmondta, hogy a jelenlegi innovációk és a boltok polcain megtalálható portékák remek lehetőséget nyújtanak a különlegességek kipróbálására, de arra is felhívta a figyelmet, ezeket a nagy nap előtt azért érdemes lepróbálni.
Műsorajánló
Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!
Képújság
Legfrissebb hirdetéseink!