Halas hétvége Péterhidán

A hétvégén ismét megrendezte a Péterhidai Halsütést a Péterhidáért Egyesület. A közösség évek óta megszervezi gasztronómiai jellegű rendezvényét, amelynek fő célja a hagyományosan nyárson sült hal népszerűsítése.

A nyársas hal mellett a vendégek kétféle halászlevet (a mohácsi és drávai), tárcsán sült halat édesburgonyával, harcsapaprikást és idén először grillnyárson készült harcsát is kóstolhattak élő zene kíséretében. Sajnos a helyiek közül már csak kevesen ismerik a nyársas hal elkészítésének fortélyait, ezért péterhidai horgászok/halászok Csór János, Németh József, Sánta Ottó minden évben igyekeznek átadni a tudást, ezzel éltetik ezt a hagyományt. Az idei évben a horgászok életét is megnehezítette az aszály, a helyiek nem tudtak elég halat fogni a rendezvény kiszolgálására, és végül az elkészítéshez szükséges halmennyiséget a környékbeli horgászok segítségével egészítették ki. Az idei rendezvény a Magyar Falu program támogatásával valósult meg.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!