Hálaadás és áldáskérés a templomokban

Békét adj szívünknek, békét családunknak, békét nemzetünknek, békét a világnak…szólt az ének az újévi mise végén a barcsi római katolikus templomban. Az év utolsó napja a Szent család, az év első napja Mária, mint anya ünnepe.

A Szent Család ünnepét, a karácsony utáni vasárnapon tartja az egyház, amely idén az esztendő utolsó napjára, szilveszterre esik. A Szűz Mária, Szent József és a Jézus Krisztus alkotta Szent Család példaként áll a mai családok elé, rámutatva a család egységére.
Mária, Jézus Krisztus Anyja ünnepe különleges nap a katolikus egyházban, amelyet minden év január 1-jén tartanak, ez az elmélkedés és az ima napja.
Sas Rudolf plébános, ez alkalommal is köszönetet mondott a közösség tagjainak szolgálatáért, az együttműködésért, az aktív egyházi életért, és áldást kért minden hívőre. Az újévi könyörgés során Isten áldását kérték az újesztendőre is, de elhangzott a köszönet is, az előző évben kapott áldásokért. Az imádságban hálaadás, bűnbánat, áldáskérés, és az újévi fogadalmak is elhangoztak.
Fotó: Bunyevácz Tiborné

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!