Hagyományos módszerrel készül a barcsi liszt, a gyártóknak a helyi jelleg a fontos

A barcsi malom nem lisztgyár, hanem a szó legszebb értelmében működő malom. Gépei egy éve újra helyben őrlik a gabonát. Az 1911-ben épült malmot korábban téglagyárnak szánták, mégsem töltötte be ezt a funkciót. A 2016-os újrakezdéskor az üzemeltetők arra törekedtek, hogy csak a legszükségesebb változtatásokat eszközöljék az épületen és a gyártósoron is. 

Maradt a levegős szállítás, az 1930-ban készült hengerszékek és az 1960-as években készült szitagépek is – mondta Forrai István, a barcsi malom molnára. Napjainkban napi 10-12 tonna gabonát tud őrölni a barcsi malom, amely az egyetlen működő malom Somogy megyében. István József tulajdonostól megtudtuk: egyre inkább a helyi termékeket keresik talán a vásárlók, a tapasztalat szerint talán háttérbe szorulnak a multik által forgalmazott mennyiség elvén gyártott termékek és átveszi helyüket a minőségi termék.  

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!