Gyertyaszentelések országszerte

Február 2. Gyertyaszentelő Boldogasszony napja. Ahogy országszerte, úgy a barcsi római katolikus templomban is ünnepi misét tartottak. A hívek maguk is, számos gyertyát vittek megszenteltetni, de ajándékba is kaptak áldott gyertyákat.
 

A mózesi törvényben előírt módon, karácsony után 40 nappal Jézust is bemutatták szülei a jeruzsálemi templomban, a tisztulási áldoztatottal, s Mária gyermekét fölajánlotta Istennek. A fények ilyenkor "népek megvilágosítására" szolgáló igazi Fényt jelképezik, akárcsak a gyertya, hisz magát fölemészti, hogy másoknak szolgálhasson.
Sass Rudolf plébános elmondta, a szentelt gyertya a bölcsőtől a koporsóig elkíséri az embereket, ünnepeken éppúgy szentelt gyertyát gyújtottak, mint betegség vagy más bajok idején. Ennek is köszönhető, hogy maguk a hívek is sok gyertyát hoztak a szentelési szertartásra, ahol megáldott az atya kétszáz ünnepi gyertyát is. Ezek az idei évben 200 éves templom jubileumi évének logóját viselték. Ebből kapott minden jelenlévő a mise végén.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!