Gyerekrendezvények Kastélyosdombón

Az Ökumenikus Segélyszervezet két gyermeknapot is tartott Kastélyosdombón. Egyet a falu lakóinak és egyet az otthonban élő gyerekeknek. Mindkét program délelőtt 10 órától délután kettőig tartott, és volt többek között kézzel hajtott körhinta, trambulin és arcfestés is.

Szombaton a Jelenlét Pont munkatársai várták a faluban lakó gyerekeket a Felzárkózó Települések Program keretében. A szervezők sok játéklehetőségről és élményszerzésről gondoskodtak, volt pingpongozás, íjászat, érkezett a gyerekekhez lufihajtogató bohóc, volt pizza, jégrém, de az igazi nagy élményt a tűzoltóautó jelentette. Az Őrláng Egyesület a Kastélykert Egyesület és a Szulok ÖTE összefogásával, az Ökumenikus Segélyszervezet által rendezett gyereknapot segítették a lánglovagok egy nagy piros és hangos gépjárművel. Mint fogalmaztak hangosak és vidámak voltak, no és igazi boldogságot teremtettek.
Nem múlott el a gyereknapi hétvége vasárnapja sem gyermek kacaj nélkül. Ekkor a Családok Átmeneti Otthonában élő 22 gyerkőcnek rendeztek délelőtt csapatversenyeket, sorjátékokat.
A sportos délelőtt után a kastélyparkban lángos és palacsinta várta a megfáradt csapatokat, azt követően pedig előkerültek a saját, de napi szinten nem elérhető, csak a mozgásfejlesztés során használt eszközök, népi játékok is. Ezen kívül volt lufifújóverseny, aszfaltrajzversenyen, a gondozók és a családgondozók gyöngyfűzéssel és arcfestéssel is készültek, no és nem maradt el a jégkrém kóstolás sem. Mint megtudtuk, az idei évben a pandémia, és a veszélyhelyzet miatt döntöttek úgy az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai, hogy két időpontban és két helyszínen rendezik meg a gyermeknapot, hogy egyszerre ne legyen együtt sok gyermek. A döntés azonban igazán jól sikerült programokat szült, így elképzelhető, hogy akár hagyomány is legyen belőle.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!