Gólyanap várja az Arany iskola elsőseit

Az idei évben is rendeznek, un. Gólya napot a barcsi Arany János Általános Iskolában. Az igazgatónő elmondta, augusztus 31-én, a szülőkkel együtt várják az elsősöket.
 

Horváth Edit szerkesztőségünknek elmondta kilenc órakor indulnak a programok, az osztályfőnökök bemutatják az iskolát, diákok-szülők ismerkedhetnek a jelenlévő pedagógusokkal, az iskolatitkárral, és játékos feladatokkal hangolódnak a közös munkára, a közösségformálásra. A szülők tájékoztatást hallhatnak majd pl. Úszónemzet programról, melynek keretében a picik elsajátíthatják az úszás alapjait az ingyenes úszásoktatás során.
Azt is megtudtuk, hogy iskolai úszásoktatás is lesz, itt a 4-5 évfolyam érintett. A Nemzeti Alaptanterv előír kötelezően 16 óra úszást, ezt egészíti ki a város továbbiakkal, és így egész tanévben, minden héten egy órát úszhatnak a gyerekek. A tanévnyitón elhangzanak majd a részletek is.
A gólyanaptól függetlenül szeptember elsején a legkisebbeknek is lesz tanévnyitó. Nekik 8 órakor kezdődik, és azt követően mind a két elsős osztály ültet egy fát az iskolaudvaron. A második évfolyamtól kezdve, már fél nyolcra várják a diákokat, hisz itt az ünnepélyes tanévkezdés háromnegyed nyolckor lesz, melyet követően a tantermeikben átvehetik a diákok a tankönyveiket.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!