Gimnazistáink regionális győzelme az Uniós versenyen

Nem csak bejutottak a barcsi gimnazisták a 4 for Europe vetélkedő regionális fordulójába, még elsők is lettek. A sikerről tegnap számolt be az igazgatónő.
 

Csokor Réka, a Széchényi Ferenc Gimnázium vezetője, elmondta, már az is hatalmas érdem, hogy a sok neves oktatási intézmény mellett, a barcsi gimnazisták is bejutottak a regionális versenyre, nem is egy csapattal. A siker a regionális döntőn folytatódott, ahol a legjobbnak minősült az egyik barcsi csapat, a Cseresznyés Dóra, Bolla Barnabás, Kardos Patrik, Kolics Imre összetételű, Szimbionták, és emellé még egy negyedik helyezést is begyűjtöttek a Dráva parti középiskolások, „These 4 are too much for Europe” Szecsei Fanni, Jobbágy Dániel, Kovács Ádám, Szőcsényi András csapata. Így most egyenes az út a döntőbe.
Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében a regionális döntőkön első helyezett csapatok egy négynapos ausztriai kirándulásban részesülnek, továbbá minden második helyezett csapat nyer egy budapesti egynapos osztálykirándulást az egész osztálya számára. Az országos döntő első két helyezett csapatának osztályai a 2018/2019-es tanév második félévében strasbourgi tanulmányúton vehetnek részt az Európai Parlament EUROSCOLA programjának keretén belül.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!