Füstbe ment kémiaóra

A barcsi Széchenyi Ferenc Gimnázium kémia tantermének falán alig lehetett látni a nagy füsttől a Mengyelejev-féle periódusos rendszert, miután a vármegyei ellenőrző gyakorlat feltételezése szerint tűz keletkezett a szertárban csütörtökön. Az iskola diákjai közül hatot a tűzoltóknak kellett kimenteni. 

Négy város (Barcs, Nagyatád, Kaposvár és Szigetvár) hivatásos tűzoltóit riasztották a dél-somogyi intézményhez, akiknek elsőként meg kellett győződniük arról, hogy valamennyi tanuló elhagyta-e az épületet. Az iskola második emeleti szertárában csaptak fel a lángok, és a tűz átterjedt a szomszédos terem berendezési tárgyaira is. Az emelet rövid idő alatt füstbe borult. Az elsőként kiérkező barcsi egységek átvizsgálták a tűzzel érintett szint valamennyi helyiségét, így rövid idő alatt sikerült kimenteni az épületben rekedt hat diákot. A beavatkozók több vízsugárral rövid idő alatt megakadályozták a tűz továbbterjedését, a nagyatádi magasból mentőről védősugarat szereltek a tetőszerkezet megóvására. 

Tompos Gábor tűzoltó alezredes, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője értékelte az állomány felkészültségét. Úgy fogalmazott: a szimulált helyzetben is úgy teljesítették a tűzoltók az életmentést, mint azt valós esetben tenniük kell.  A tűzoltás során jól hangolták össze a feladatokat, sikerült azonos időben megszervezni az életmentést és a tűz továbbterjedésének megakadályozását. 

Fotó: Somogy VMKI

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Fiatalok az olvasás népszerűsítésért - László Patrik és a Barcsi Irodalmi Kör

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!