Főzőverseny valamint pálinka és lekvár mustra is erősítette a közösségeket a kadarkúti városnapon

Vadból és nyúlból készült ételek, savanyú leves kemencében sült krumplis káposztával, pörköltek, grill ételek, saslik és babos káposzta hússal egyaránt megmérettetett az idei Kadarkúti városnapon. A széles kínálat annak volt köszönhető, hogy ebben az évben rekord számú indulónak örülhettek a szervezők. 16 csapat állt itt nem rajthoz, hanem tűzhelyhez, hogy a rekkenő hőség ellenére, bemutassa és megkóstoltassa az általa készített gasztronómiai csodát. Keserű Valéria, a művelődési központ vezetője megkeresésünkre elmondta ez azért különösen nagy öröm, mert a közösségek erősödését példázza.
 

„ A mai társadalomban inkább a közösségek hiányáról lehet beszélni, de úgy érzem ez a folyamat megfordult, és úgy érzem Kadarkúton is. Eljutott az emberekhez, hogy ha ők nem akarnak és nem tesznek valamit, akkor a településükön nem lesz semmi. Egy-egy ilyen közösség értékátadásról és megőrzésről is szól, arról kinek milyen ötlete és elképzelése van a közösség megtartáshoz, ahhoz, hogy mit csináljanak együtt. A közösséghez tartozók nem magányosodnak el, boldogabb lesz az életük”. Ezt a célt szolgálta a városnapi közös főzés is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!