Folytatódik az aktív közösségi szerepvállalás a barcsi könyvtárban

Az elmúlt évben csatlakozott a "Cselekvő Közösségek - aktív közösségi szerepvállalás" országos programhoz a Barcsi Városi Könyvtár. Ehhez kapcsolódóan egy hetes programsorozatot tartottak májusban, melynek célja a társadalmi együttműködés erősítése volt, most pedig szintén a téma kapcsán továbbképzésen vesznek részt, mondta el megkeresésünkre az intézményvezető.
 

Sziács Lászlóné hozzátette, a kétszer négy napos tanfolyam által képességeket szerezhetnek a kulturális partnerség, és a közösségfejlesztés generálására terén, illetve jártasságot az esélyegyenlőségi modellek alkalmazásában.
A projekt három éve alatt számos képzés, szakmai műhely, rendezvény, tanulmányút, együttműködést segítő alkalom szolgálja az országos célok megvalósulását. A "Cselekvő Közösségek - aktív közösségi szerepvállalás" országos program során háromféle képzést szerveznek: kulturális közösségfejlesztő mentorok, kulturális szakemberek, önkormányzatok munkatársai, köztisztviselők számára. A kulturális szakembereket a képzés során felkészítik a közösségfejlesztési folyamatok és közösségi kezdeményezések támogatására, befogadására, önkéntességi tevékenységek adaptációjára, valamint a projekt eredményeinek fenntartására. A képzéseken várhatóan 420 kulturális szakember vesz majd részt.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!