Főhajtás és jövőtervezés Sinsheimben

Werkmann György, Barcs Város Díszpolgára sírjánál is járt az a barcsi delegáció, mely a leköszönő polgármester meghívására érkezett Sinsheimbe. A közös gondolkodás folytatása hozta újra össze a városvezetőket.

 

Sinsheim főpolgármestere, Jörg Albrecht 2024. február 26-án jelentette be, hogy lemond 2028-ig szóló mandátumáról. A testvérvárosi kapcsolat 35 éves múltja, és a 12 éves barcsi együttműködés okán szükségét érezte a személyes elköszönésnek, illetve a közös munka újra gondolásának. Felajánlotta az ifjúsági és sport szakterülethez kötődő új munkájához kapcsolódóan is az együttműködés folytatásának lehetőségét, számolt be az eseményről Barcs város polgármestere. Koós Csaba, a BarcsMédia megkeresésére elmondta, ő szívesen fogadta és megköszönte a felajánlást, a folytatás az újra vagy újonnan választott városvezetés feladata lesz.
Koós Csaba elmondta, hogy csütörtök este értek ki a német testvérvárosba, és vasárnap reggel már indultak is haza a kimondottan baráti találkozóról. A beszélgetések mellett jutott idő kirándulásra Heidelbergbe, történelmi városnézésre Sinsheim óvárosában, ahol megtekintették a várfalat, a régi templomot,  majd ellátogattak Werkmann György, Barcs Város Díszpolgára sírjához is. A főhajtásról Koós Csaba polgármester a közösségi portálon is beszámolt.
„. Gyuri bácsi soha nem feledte Barcsot. 1931-ben Barcson született, majd német származása miatt 14 évesen, gyerekfejjel a gyűjtőtáborokban küzdött a túlélésért. Gyermekként már dolgozott, hogy támogatni tudja családját. A rendszerváltás előtt, amikor a vörös vihar már elvonulni látszott, felvette a kapcsolatot egykori szülővárosával. Végig járva a bürokrácia és az állampárt (igen, akkor valóban az volt) minden irodáját, elérte, hogy Sinsheim és Barcs testvérvárosi szerződést köthessen. Rést ütött a vasfüggönyön, értünk! Soha nem feledjük!”     
„Őrizzük a segítségével létrejött kapcsolatot a sinsheimi Barcs Baráti Körrel. Erre emlékeztünk a hétvégén, miközben újabb és újabb közös pontokat, kapcsolódási lehetőségeket kerestünk német barátainkkal.”

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!