Fergeteges hangulatot varázsoltak a barcsi táncosok Székelyudvarhelyen

Meghívást kapott Barcs város az idei Szejke Fesztiválra is, ahol a települést a Boróka Senior képviselte. A bemutatkozás is nagyon jól sikerült, de az esti táncházban mindenki a barcsiakkal tartott.
 

17 csoport vett részt az ide, 53. Nemzetközi Népzenei és Néptánc Fesztiválon, június 22-23-án. Székelyudvarhely szervezésében örmény, orosz, brassói, és több anyaországi illetve kinti magyar táncos csoport lépett fel a vasárnapi program színpadán. Azt megelőzően azonban már megismerkedhettek a városlakók a vendégekkel, hisz szombaton a kultúrház előtt mindenki táncolt egyet, hangulatkeltés céljából, melyet táncház követett. Ide a barcsiak már harmonika szóval és énekelve érkeztek, így aztán a táncháznak helet adó épületből mindenki kijött az udvarra, a harmonikás mellé beállt még egy pár zenész, és a spontán zenekarral spontán bál kerekedett.
Másnap már mint ismerősök léptek színpadra a Boróka Senior tagjai, akik a bemutatkozón rábaközit táncoltak, a vasárnapi több kilóméteres felvonuláson a megállókban szatmárit villantottak, a vasárnapi nagy rendezvényenre pedig helyi, somogyi, berzencei táncokat vittek, ez utóbbit a barcsi városnapon is láthatjuk majd, június 29-én, szombaton, a Néptánc gálán.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!