Feltűzték az utolsó németesekre is a szalagot

Kereken 100 diákot, 100 gimnazistát, 100 végzőst ünnepeltek a hétvégén a Széchényi Ferenc Gimnáziumban. Nekik tűztek szalagot, őket köszöntötték, és ők azok, akik hamarosan új utakon indulnak el.

Petrinovics Gabriella igazgatóhelyettes üdvözölte a szalagavató főszereplőit, akiknek osztályfőnökeik gondolatait is tolmácsolta, de felidézték az elmúlt évek nagy eseményeit is, a legjobb pillanatokat. Szó volt arról is, hogy ők voltak, akik formálódó gimis létük idején hónapokra a négy fal közé kényszerültek. A járványhelyzet rádöbbentett mindenkit, hogy az iskola nem pusztán egy épület, nem csak az oktatás helyszíne, hanem közösségformáló, alakuló barátságok és szerelmek talaja, érték teremtő, és álmokat szülő. A most feltűzött szalag nem csak nekik jelenti a diákévek végének közeledtét, hanem az iskola életében is egy korszakzárás közeledtét jelenti. Ez egy rekord évfolyam. A nagy létszámú angol két tanítási nyelvű osztályok miatt is, és az utolsó német kéttanítási nyelvű diákok miatt is. A szalagok jelzik a diákévek végének közeledtét, az érettségi vizsgára való jelentkezés közeledtét, no és itt van már a továbbtanulási szándéknyilatkozatok megtételének ideje is.„Talán most érzitek először igazán, a döntés felelősségének súlyát. A szalag figyelmeztet, hogy megkezdődik a visszaszámlálás a nagy megmérettetésig és hogy diákéveitek talán legszebb öt éve zárul. „- fogalmazott az igazgatóhelyettes.
A Széchényi Ferenc Gimnázium 100 végzőse, 2024. május 3-án, vesz búcsút iskolájától. A ballagás délután 4 órakor kezdődik majd.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!