Felgyúltak az adventi fények

Fellobbantak az első adventi fények, és megkezdődtek az adventi programsorozatok. Barcson az első gyertyát a Szivárvány EGYMI-be járó diákok gyújthatták meg.

A hagyományokhoz híven idén is a Szivárvány EGYMI adventi műsorával kezdődött meg városunkban a karácsony várás. Az ünnepség azonban egyben visszaemlékezés is az elmúlt időszakra. Bár a tanév még csak a felénél tart, november vége mégis okot ad, egy kis összegzésre. Androsics Bernadett az iskola igazgatója kérdésünkre elmonda: „az idei évben megkezdtük a készségfejlesztő iskola 11-ik évfolyamának működtetését, mely nagy feladatot jelentett számunkra a mindennapi munkánk mellett, illetve a különböző műsorokra, versenyekre is készültünk, idén több városi versenyen részt vettünk.”
A készségfejlesztő, az értelmileg akadályozott tanulók számára biztosít az önálló életkezdéshez szükséges ismereteket, mint pl. konyhai munkák, háztartástan, vagy életvitel. Vagyis amire majd szükségük lesz, amint elhagyják az iskola falait, az önállósodáshoz, az önellátáshoz, amikor megpróbálják egyedül irányítani életüket.
Az adventi koszorú első gyertyáját minden évben egy kiemelkedő diák gyújthatja meg. Idén a készségfejlesztő iskola 11. évfolyamos tanulója, Gergő volt, aki kiérdemelte ezt. Gergő már óvodás kora óta az intézménybe jár, és már régóta tervben volt, hogy megkapja ezt a díjat, mert példamutató és segítőkész.

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!