Fél éve működik Csokonyavisontán a Tulipán Biztos Kezdet Gyerekház

Fél éve működik Csokonyavisontán a Tulipán Biztos Kezdet Gyerekház. Egyelőre ideiglenes helyszínen, de egyre jobban beépül a köztudatba és az időszakos programok mellett állandó foglalkozások is várják a családokat.
 

Harasztia Judit, a ház vezetője szerkesztőségünknek elmondta, igazán nagy segítséget jelent a Gyeremekház annak az öt gyermeknek és szüleiknek, akiknek fejlesztést írtak elő a szakértők, és ezeket megkapják helyben, vagyis nem kell nekik beutazniuk pl. hóban, fagyban, esőben Barcsra. Azoknak pedig, akik nem tudnának beutazni semmiképp ez az egyetlen megoldás. Ebben a Pedagógiai Szakszolgálat teljesen partner.
Működik itt a Gyerekesély Program keretében, minden harmadik hétfőn Baba-mama klub. Az anyukákkal előre egyeztet a témák kapcsán Hidasiné Kecskés Margit szakember. Minden második hétfőn a csokonyavisontai védőnők járnak ki a Gyerekházba.
Szemere Márta, szintén a Gyerekesély Program szakembere, havi rendszerességgel tart játékos foglalkozásokat anyukáknak, babáknak.
A szerda, náluk a torna napja. Ekkor babamama torna vagy babamasszázs foglalkozásra jöhetnek az érdeklődők. Ezt is külsős szakember Krisztbaum Edina tartja.
Mindezek mellett időszakos programok is kínálkoznak, pl. októberben Tök jó hét zajlott, volt adventi és karácsonyi készülődés is. Mint megtudtuk a Tulipán Biztos Kezdet Gyerekház minden munkanap, 8-14 óra közt folyamatosan várja a betérő gyerekeket és anyukákat változatos foglalkozásokkal.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!