A Fekete árkon épült fenékküszöb horvát területen fekszik, felkeresése szabálysértésnek minősül

Tájékoztatást adott közre a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata, mely a Dráva egyes szakaszának, illetve annak egy épített részének elkerülésére3 figyelmeztet. Az ugyanis már a határ túloldala.
 

A barcsi és a Barcs környéki települések lakosságát,arra figyelmezteti a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy a Barcs-Szilonics-puszta mellett a LIFE13/NAT/HU388 Old-Drava projekt keretében az Ó-Dráván a „Fekete árok” patakon megépült gát teljes egészében a Horvátország területén található. Annak közvetlen látogatása, megtekintése (külön engedély hiányában) a magyar-horvát államhatár jogellenes átlépésével jár, amely szabálysértésnek minősül. A jogellenes cselekmények megelőzése érdekében a magyar és a horvát határrendészeti szervek fokozott figyelmet fordítanak a terület ellenőrzésére!
Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a fenékküszöb építés a Fekete árkon, a holtág rehabilitáció terén úttörőmunkának minősülő beruházás, az Ó-Dráva és környékének élővilágát szolgálja. A fenékküszöb, állandó duzzasztással tartja vissza a vizet. Ennek megtámasztására a föld alatt betonszárnyak készültek, illetve a medret is megtámogatták, hogy az átbukó víz ne mossa el.
A novemberben kezdődött beruházás pár hónap alatt lezárult, azóta egyre többen kíváncsiak az eredményre, a gond csak az, hogy maga a műtárgy a határ túloldalán van. Miután a Dráva mentén csak kevesen ismerik a határ pontos nyomvonalát, a túrázókat arra kérik, hogy fokozott figyelemmel és előzetes tájékozódást követően járják a területet.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!