Fejlesztések az üzemeltetés terén a barcsi fürdőn

Barcsi gyógyfürdő

Az üzemeltetés terén további változtatások várhatók - mondta el szerkesztőségünknek Szakos Gábor fürdőigazgató. A Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ vezetője a HÍD TV-nek adott interjújában beszélt arról, hogy szeretnék folytatni a fejlesztéseket. 

Lesz olyan, ami nem látszik, például gépészet tekintetében, vagy felkerültek most a napelemek ami a látogatókat nem érinti, de a városlakókat, mint adófizető polgárokat a működtetés tekintetében igen. A költségvetésben szerepel majd olyan elképzelés, mely a kicsik időtöltését teszi színesebbé, illetve amely a felnőttek kényelmét szolgáló technológiai fejlesztést jelent. Szintén idei elképzelés egy gázmotor, egy kiserőmű beszerzése is, ennek előkészítéséről a képviselő testület a közeljövőben dönt.

Ezzel a gázmotorral tulajdonképpen hasznosítani lehetne a barcsi gyógyvíz metán tartalmát, melyet most még a levegőbe engednek. Mint megtudtuk, a barcsi víz gyakorlatilag fele-fele arányban tartalmaz vizet és metánt. Amennyiben a képviselő testület úgy dönt, hogy foglalkozik a témával, megkezdődnek a pontos mérések, de már az előzetes számítások szerint is az éves áramfelhasználás felét megtermelné a motor, a hőmennyiség esetében még nem tudni mennyi lesz a felhasználás, de ott valószínű értékesítésre nyílik lehetőség.

„A metán egyébként 20-szor károsabb az ózonra, mint a széndioxid, tehát az elégetésével nem csak hőt és áramot nyerünk, de még a környezetet védjük” – mondta Szakos Gábor.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!