Ez lesz a sorrend a szavazólapon

Negyven jelentkezőből huszonheten kerülhetnek rá a somogyi kettes számú választókerület szavazólapjára. Hétfő délután tizenhat óra után kisorsolták a sorrendet is Barcson.

A jelölő szervezetek és jelöltek képviselőinek jelenlétében sorsolták ki az áprilisi országgyűlési képviselőválasztás szavazólapjának sorrendjét. A leadott aláírásgyűjtő ívek és a sorsolás eredménye alapján jelen állás szerint első helyen Babai József, az Európai Cigányok Demokratikus Pártja jelöltje áll, őt követi Jónás Anita, az Elégedetlenek Pártja színeiben. Harmadik Szászfalvi László, a Fidesz-KDNP, negyedik pedig Remes Gábor, a Demokratikus Koalíció jelöltje. Ötödik helyre sorsolták Máté Mártát, a Szegényekért Párt aspiránsát, míg a hatodik Orsós Györgyné, az Iránytű Párt színeiben jutna mandátumhoz. Hetedikként Ignácz Julianna, az Élhetőbb, Boldog Magyarországért Párt szerepel a szavazólapon, őt követi a Családok Pártja jelöltje, Kun László Sándor. Kilencedik Böcsödi Barbara, az Értünk Értetek – A Hiteles Párt képviseletében. Tizedikként került fel a szavazólapra Ander Balázs, a Jobbik jelöltje, őt pedig Horváth Péter, a Nemzeti Együttműködés és Megbékélés Párt aspiránsa követi. Tizenkettedik Tóth Balázs Tamás a Hajrá Magyarország! Párt színeiben. Tizenharmadik Kemény Pál, a Közös Nevező 2018, tizennegyedik Gulyás József, a Magyar Munkáspárt jelöltje. Tizenötödikként került fel a szavazólapra Scsavnicsár Szabolcs, a Magyarországi Cigánypárt jelöltje, tizenhatodik Horváth Balázs, az Összefogás Párt színeiben. Őt követi Glonczi Tamás, az Egyenlőség Roma Párt jelöltje, aztán Sipos Zoltán következik a Lehet Más a Politika aspiránsa. Martin Ferenc, az OPRE Roma- Cigány Demokrata Néppárt tizenkilencedik, míg huszadik Bali Istvánné, a Kell az Összefogás Párt jelöltje. Huszonegyedik helyen áll Benkőné Slezák Judit, a Rend és Elszámoltatás Párt, huszonkettediken Orsós Margit, az Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt jelöltje. Huszonharmadik Nagy Gábor, a NET Párt színeiben, őt követi BogdánFerenc, a Minden Szegényért Párt, majd Gyertyás Lászlóné, az Együtt - a Korszakváltók Pártja jelöltje. Huszonhatodik Janzsó Adrienn, a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt aspiránsa. A szavazólapot Kovács Olivér, a Szegény Emberek Magyarországért párt jelölje zárja.

Korábban jogerősen elutasították Nagy Ferencet, az Oxigén Párt jelöltjét, így őrá már biztosan nem lehet szavazni április nyolcadikán. A ma leadott aláírások ellenőrzése még zajlik, így akár változhat is későbbiekben a fenti lista. Amennyiben valamelyik jelöltet elutasítják, akkor automatikusan kiesik a szavazólapról, egyéb tekintetben a sorrend nem változik.

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!